woensdag 29 februari 2012

WELLNESS HOTEL-RESTAURANT CARACOL


Niet alleen de Waddenzee, Noordzee, het brede strand en de goudgele duinen zijn redenen om de boot naar Terschelling te nemen. Ook Wellness Hotel-Restaurant Caracol! Dit fijne hotel biedt namelijk precies wat je nodig hebt na een intensieve wandel- of fietstocht over het eiland: extra comfort! De drie ruime suites beschikken over verschillende wellness mogelijkheden, zoals een stoomcabine, een sauna, een showerheaven, lichttherapie, massage waterstralen en een whirlpool. Geen man overboord als het regent dus. De dag afsluiten doe je gewoon in mediterraans restaurant op de begane grond! Onlangs hebben ze nog een bestekje van Michelin gekregen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Molenstraat 7
8881 BR Terschelling West
0562 44 36 94

maandag 27 februari 2012

TERHERNE HAVEN


Wie Fryslân vanaf het water wil ontdekken, slaapt geheel in stijl in de haven van Terherne. Hier zijn namelijk achttien havenhuisjes gebouwd, die vernoemd zijn naar bekende Friezen als Ids Postma en Foppe de Haan. Vijftien worden verhuurd per weekend, midweek en week. De andere drie zijn ingericht als B&B-huisje. Alle huisjes hebben uitzicht over de haven en zijn ingericht met op de begane grond twee slaapkamers met twee eenpersoonsbedden, een douche, apart toilet en veranda aan de havenzijde. Boven is een ruime zitkamer, keuken en een groot balkon met natuurlijk dat fantastische uitzicht

Op de kop van de haven staat nog een bijzonder huisjes, het Hûs op 'e Dyk (foto). Hier kun je met z'n tweetjes slapen en heb je door de hoogte een fantastisch uitzicht over de haven, de boten en de meertjes rondom Terherne. Het water op? Terherne Haven biedt verschillende arrangementen aan voor groepen.

Kûpersleantsje 9 
8493 LR Terherne
0566 65 27 07

donderdag 23 februari 2012

EB & VLOED


Om te shoppen hoef je niet per se op vaste wal te zijn. Neem bijvoorbeeld de Dorpsstraat op het waddeneiland Vlieland waar Eb & Vloed met de mooiste vesten, sjaals, sieraden en stoffen de dienst uitmaakt. Je kunt deze lifestylewinkel voor jong en oud, vrouw en man niet over het hoofd zien, zo leuk! Ook voor cadeaus kun je er terecht, zoals (woon)accessoires, koffie, thee, boeken en speelgoed. Weer thuis? Niet getreurd, Eb & Vloed is ook online actief met een webshop. Maar dat mag geen smoes zijn om niet naar Vlieland te gaan. Denk autovrij, rust, ruimte, duinen, zee, strand, bos, knusse restaurantjes...

Dorpsstraat 5
8899 AA Vlieland
0562 45 17 82
www.eb-vloed.nl

dinsdag 21 februari 2012

KOKS EN KEUKENMEIDEN


Een adresje die je als kookliefhebber niet snel voorbij loopt als je in Harlingen bent, is Koks en Keukenmeiden. Deze mooie kookwinkel huist namelijk in een prachtig monumentaal in de hoofdstraat en is alles behalve een volgestouwd warenhuis. Ieder product krijgt de aandacht die het verdient. Wat kun je er shoppen? Natuurlijk alles wat je nodig hebt voor in de keuken, maar ook leuke cadeautjes om weg te geven. Bezoek ook zeker de webwinkel. Vooral als je niet in de buurt woont.

Voorstraat 16
8861 BK Harlingen
0517 43 04 50
www.koksenkeukenmeiden.nl

Open: ma 13.00-18.00 uur, di-vr 10.00-18.00 uur, za 10.00-17.00 uur

vrijdag 17 februari 2012

VAN SMINIA HUYS


Zoek je een goed hotel in het historische hart van Leeuwarden, dan is het Van Sminia Huys een prima optie. Ooit woonden Catharina van Sminia, Jan Bieruma Oosting en stadsarts Dr. Uffelie er, tegenwoordig zijn er drie prachtige suites gevestigd. Een lust voor het oog, want de oude elementen zijn behouden gebleven. Uiteraard is er ook gedacht aan het nodige comfort. Zo bezitten de suites een ruim balkon, whirlpool en/of een sauna. Volop privacy dus, maar des gewenst kunnen gasten van het Van Sminia Huys ook gebruikmaken van de faciliteiten van de aan de overzijde van de straat gelegen Grand Hotel Post Plaza, waartoe de bed & breakfast behoort.

Tweebaksmarkt 36
8911 KW Leeuwarden
058 21 59 317

woensdag 15 februari 2012

BINNENINN


Het noordoosten van Fryslân is de uitwaai- en relaxregio bij uitstek. Logisch om er dan ook een leuke accommodatie te zoeken om te slapen. Maar kun je die hier wel vinden? Jazeker! In het dorpje Metslawier (boven Dokkum) is een voormalig schoolgebouw omgetoverd tot een logement met vijf moderne appartementen. Alle kamers van BinnenInn zijn modern ingericht en beschikken over een eigen keuken, vide en badkamer.

Kidsproof, dat zijn de appartementen ook zeer zeker. Appartement 1 heeft zelfs een boomhut op zolder waar drie kinderen kunnen slapen. Hoe leuk! Je kunt overigens ook alle vijf appartementen huren als je met familie, meerdere gezinnen of vrienden vakantie wilt vieren bij BinnenInn. Een extra grote keuken met eetkamer staat dan tot je beschikking. Duik ook zeker met z'n allen de Finse hottub in. Aan grote handdoeken is al gedacht!

Statsjonswei 23
9123 JZ Metslawier
0519 24 18 36
www.binneninn.nl

maandag 13 februari 2012

HET BETERE BOERENBED


Waar kun je beter het landelijke leven ervaren dan op de boerderij zelf! In Fryslân heb je talloze boerencampings waar je zo een spoedcursus kunt volgen. Wil je toch een iets luxere back-to-basic trip maken, boek dan een tenthuisje bij Het Betere BoerenBed.

Op vijftien kleinschalige boerenbedrijven heeft Het Betere BoerenBed namelijk rustieke tenthuisjes neergezet, waaronder bij twee in Fryslân! Zo kun je overnachten in Akkrum bij Hoeve Meskenwier en in Echtenerbrug bij Hoeve Waterschap. Hoewel de kant-en-klare tenthuisjes er overal exact hetzelfde uitzien - met bedstee, slaapkamer, kookkachel en eigen toilethuisje - bieden de boerderijen wel verschillende extra's.

Zo is er bijvoorbeeld bij Hoeve Waterschap een touwbrug gebouwd en kun je in de familie tobbe (boeren-wellness). En in Akkrum kun je ponyrijden en met de trekker op pad. Het is dus aan te raden om van het ene boerenbed in het andere te stappen. 

Kijk voor de adressen, de boerderijen, de omgeving en meer extra's op www.boerenbed.nl.

vrijdag 10 februari 2012

BALLUMERHOEVE


Je ziet ze veel in het Friese landschap: de kop-hals-romp boerderij, een type boerderij die z’n naam te danken heeft aan de vorm van een liggende koe. De Ballumerhoeve, net buiten het dorpje Ballum op Ameland, is ook zo’n type boerderij. Hier geen koeien meer op stal, maar twee stijlvolle en compleet ingerichte boerderijlodges voor 4 - 6 personen. Zowel de Skip Lodge als de Finn Lodge beschikken over voldoende comfort, zoals fijne boxpringbedden, een moderne panorama haard en een whirlpool. De Finn Lodge heeft als extra een sauna. Uitwaaien? Het strand bevindt zich op slechts 2 kilometer. Garantie op rust, ruimte en natuur heb je hier dus zeker!

Zuidergrieweg 1
9162 EE Ballum (Ameland)
0519 85 01 10

woensdag 8 februari 2012

BADHOTEL BRUIN


Al sinds 1896 is Badhotel Bruin een begrip op Vlieland. Iedereen die wel eens voet heeft gezet op het waddeneiland kent het hotel of heeft er ooit geslapen. En nee, het hotel is niet meer bruin en ouderwets. De grand dame heeft een metamorfose ondergaan waarbij donker plaats heeft gemaakt voor licht. Codewoorden: huiselijk en allure! Wie hier wil overnachten, kan kiezen uit verschillende sferen: van basic tot heerlijk luxe. Maar waar je ook voor gaat, de bedden zijn in alle kamers perfect.

Maak ook zeker gebruik van de wellness faciliteiten, waaronder de sauna, het solarium en de heerlijke beautybehandelingen met het Italiaans topmerk Comfort Zone. Proosten op je vakantie doe je in de Rivièra Lounge met een sfeer waarbij je direct weet: ik ben op Vlieland!

Dorpsstraat 88
8899 AL Vlieland
0562 45 28 28
www.badhotelbruin.nl

maandag 6 februari 2012

ZEE VAN TIJD


Hotels waar de tijd geen rol speelt, daar kom je als gast graag. Zee van Tijd - de naam zegt al genoeg - in Nes op Ameland is daar een goed voorbeeld. Hier slaap je in een van de acht heerlijke suites en stap je uit je kingsize bed wanneer jij zin hebt. En ja, het is goed voor te stellen dat je hier niet snel je kamer uit komt. Denk: Nespresso apparaat met gratis Nespresso cups, Legends tea, een flatscreen tv, Rituals bad- en doucheproducten, een regendouche... Sommige kamers hebben zelfs een dubbele regendouche. Natuurlijk moet je wel even een frisse neus halen, want het strand ligt op nog geen 10 minuten afstand. Wat een luxe allemaal!

Rixt van Doniastraat 18
9163 GR Nes (Ameland)
0519 54 30 03
www.zeevantijd.nl

vrijdag 3 februari 2012

BED EN BROCHJE DE THUISKAMER


Grou is het watersportdorp bij uitstek in Fryslân. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat je bij Bed & Brochje De Thuiskamer kunt kiezen uit kamers met de namen Bakboord en Stuurboord. Beide gastenkamers beschikken over een eigen badkamer en modern interieur en bevinden zich in een prachtig rijksmonument uit 1654. Het ontbijt - met Friese en zelfgemaakte producten - wordt geserveerd in de (t)huiskamer. Ook kun je hier een boek voor de houtkachel lezen. Ben je met een grotere groep, dan kun je natuurlijk ook beide kamers huren en heb je deze leuke bed & breakfast in hartje Grou helemaal voor jezelf. Tip: ga het water op met een picknickmand die De Thuiskamer voor je klaarmaakt.
           
Hoofdstraat 31
9001 AP Grou
06 22 60 82 47

woensdag 1 februari 2012

HOTEL AAN DE WYMERTS


In hartje Workum staat een hotel met de hoofdletter H. Waarom? Bij Hotel Aan de Wymerts ervaar je optimaal de Friese gastvrijheid, lenen de kamers (met fijne bedden en regendouche) zich voor meer dan een nacht en is het er bij slecht weer ook nog eens goed toeven. Grote troef is namelijk het kleine wellnesscentrum met sauna, massagestudio, whirlpool en beautybehandelingen. Je hoeft – of beter gezegd je wilt - dan de deur niet meer uit. Wel voor het diner, want dat doe je natuurlijk bij It Pottebakkerhûs iets verderop in de straat. Dit restaurant is namelijk van dezelfde eigenaar.

Noard 37
8711 AB Workum
0515 54 00 04