maandag 30 juli 2012

LOKAAL TERSCHELLING


Natuurlijk moet je door de bossen fietsen, lange strandwandelingen maken en uitpuffen in een duinpannetje als je op Terschelling bent. Maar vergeet ook zeker de culinaire kant van dit mooie waddeneiland niet. De lokale kost is namelijk meer dan het proberen waard.

Een zaakje dat zich helemaal richt op de lokale producten is Lokaal Terschelling. Zodra je van de boot afstapt en de Torenstraat inloopt, kom je het meteen aan het begin van de straat tegen. Lokale lekkernijen spelen hier de hoofdrol, met een zeker niet onbelangrijke bijrol voor koffie (take away) en smoothies. Tip: neem een broodje schapenkaas mee of bestel een gevulde picknickmand en zoek een mooi plekje om er volop van te genieten. 

Torenstraat 3
8881 BE West-Terschelling
0648 35 59 76
www.lokaal-terschelling.nl

Bron beeld: Lokaal Terschelling

dinsdag 24 juli 2012

TESPRESSO



Tespresso is in Leeuwarden dé plek waar zakelijk Fryslân de lunch nuttigt of afspraken heeft. Deze leuke koffie- en lunchroom is namelijk gevestigd aan de voet van de Achmea-toren, de hoogste toren van Noord-Nederland. Maar laat je zeker niet afschrikken door de zakenlieden die hier komen, want ook winkelend publiek tref je hier aan voor een lekkere cappuccino. Omdat het vlakbij het station ligt, is Tespresso tevens een goed startpunt voor een dagje Leeuwarden/Ljouwert!

Sophialaan 2
8911 AE Leeuwarden
058 21 65 580