maandag 26 november 2012

TE HOOI EN TE GRAS


Ga terug in de tijd en boek een paar nachtjes in een van de vijf romantische plaggenhutten van vakantieboerderij Te hooi en Te Gras in Boijl. Slapen doe je niet op een luxe boxpringbed, maar in de bedstee. Een cv is nergens te bekennen, wél de gezellige warmte van de houtkachel. En de tafel? Die is gemaakt van een boomstronk. Helemaal back to basic, of toch niet? De plaggenhutten beschikken in ieder geval wel over sanitair, elektrische verlichting, kooktoestel, koelkast, pannen, borden, bestek, kussens en dekbedden. Overdag kun je een frisse neus halen in Nationaal Park Drents-Friese Wold. 

Boijlerweg 96
8392 NK Boijl
0561 42 17 96

maandag 19 november 2012

STADESHUYS STAVOREN


Koninklijk slapen doe je in Stadeshuys Stavoren. Het voormalige stadhuis van Stavoren beschikt namelijk over twee suites waar je in optimale luxe kunt overnachten. Te beginnen bij de Gemeente-archief suite die gelegen is in een bunker en 0,75 meter boven de grond uitsteekt. Vroeger werden hier alle gegevens van de inwoners van het stadje gearchiveerd. Absoluut hoogtepunt is de Zuiderzee-suite met uitzicht op het IJsselmeer. Deze bestaat uit een slaap- en zitkamer en is ingericht met een nostalgisch bad op pootjes, een stijlvolle haard en een riant privébalkon. Roomservice mogelijk! 

Voorstraat 94
8715 JC Stavoren
0514 68 11 69 

maandag 12 november 2012

OZO LEKKER


Hoewel je in het westen van het land bijna struikelt over de biowinkels, moet je in Friesland nog behoorlijk zoeken naar producten die met liefde en respect voor mens, dier en aarde wordt geproduceerd. Gelukkig is Sneek sinds april een verantwoord culinair adresje rijker: Ozo Lekker, een winkel vol (h)eerlijke biologische en ambachtelijke delicatessen.

Wie de biologische supermarkt Marqt kent, wordt hier helmaal blij. Denk: ambachtelijke worsten van Brandt en Levie, mooi verpakte chocolade van Van der Burgh en heerlijke chips van zeewier. Maar er is meer... Zo kun je eveneens verschillende soorten olijfolie en balsamico van het vat tappen en zijn er lactose- en glutenvrije producten te koop.

Tip: houd de website goed in de gaten, want af en toe organiseert Ozo Lekker wijnproeverijen met lekkere hapjes.

Schaapmarktplein 5
8601 CE Sneek
06 39 08 82 19
www.ozolekker.nl