maandag 9 april 2012

BÊD & BROCHJE TJONGERSTAETE


De “Griene Keamer” kijkt uit over de weilanden en in de verte het dorpje Delfstrahuizen. De “Reade Keamer” heeft zich op de Tjonger, het riviertje dat in verbinding staat met het Tjeukemeer. Een ding staat vast: bij Bêd en Brochje Tjongerstaete kom je gegarandeerd tot rust. Deze spiksplinternieuwe b&b (opent deze zomer) is namelijk gelegen te midden van de weilanden van Delfstrahuizen. Onrustig hoef je van de stilte overigens niet te worden. Als je wilt, zijn er genoeg things to do in de omgeving.

Zo is het Tjeukemeer om de hoek, dus het water opgaan is een optie. Een andere aanrader is op de fiets stappen met een gevulde picknickmand, klaargemaakt door de bêd & brochje. Of rijd naar de natuurgebiden Brandemer en Rottige Meente en spot ooievaars, grutto’s, kieviten, spechten en zilverreigers. Ook leuk: een high tea of een ‘boer’gondische barbecue, gewoon bij Tjongerstaete.

P.S. Bij aankomst staat de koffie met sûkerbôle klaar!

Tjongerpad 3
8505 RK Delfstrahuizen
06 139 14 057

1 opmerking:

  1. Bed & Brochje Tjongerstaeteis het allermooiste bed & breakfast van Friesland. Daarnaast zijn de eigenaren ook bijzonder aardig!

    BeantwoordenVerwijderen