woensdag 25 april 2012

POTTENBAKKERIJ KUNST


Het leuke aan Fryslân is dat je in veel steden en dorpen nog traditioneel Fries aardewerk aantreft. Denk aan Makkum met Tichelaar en Harlingen met Harlinger aardewerk en tegels. Ook Workum herbergt nog een adresjes waar ze op geheel ambachtelijke wijze Fries aardewerk maken. Hiervoor moet je bij Douwe en Wiebren van Pottenbakkerij Kunst zijn.

In deze pottenbakkerij maken en beschilderen de broers aardewerken wandborden, tegels en vazen met traditionele aardewerken ontwerpen. Sinds twee jaar vervaardigen ze ook Fries kerfsnee aardewerk. Dit aardewerk dreigde te verdwijnen na het sluiten van de laatste ateliers. Na een leerproces van enkele jaren hebben de gebroeders Kunst dit eeuwenoude Fries Kerfsnee aardewerk weer in productie genomen.

Behalve aardewerk met traditionele beschildering, heeft Kunst ook schalen en wandborden met een modern design. Zo is er voor ieder interieur wel iets te vinden en vind je er bijzondere ontwerpen om cadeau te doen, zoals geboortetegels. Goed om te weten is dat Kunst ook in opdracht werkt.

Begine 9-11
8711 BG Workum
0515 54 19 26

Open: ma-vr 9.00 – 18.00 uur, za 9.00 – 17.00 uur

1 opmerking:

  1. Hoi Richt Kooistra,

    Wat tof dat je een bericht over de Pottenbakkerij hebt gewijd! Wij zijn heel blij dat je ons werk leuk vindt!

    Sinds gisteren hebben we ook een facebook account opgezet om de Friese aardewerken meer onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

    Misschien dat mensen hier ook wat aan hebben die jou bericht hier lezen, misschien zit er een 'like' in zodat we bekender worden :).

    In ieder geval zeer leuk je bericht hier zo tegen te komen en te lezen!

    Groetjes,
    De Pottenbakkerij uit Friesland

    ps: de link van onze Facebook pagina is: https://www.facebook.com/kunstaardewerk

    BeantwoordenVerwijderen